Magyar

Gender International

A társadalmi nemekkel és a szexualitással foglalkozó tanulmányokat védő hálózat

A ‘Gender International’ egy régiókon átívelő, társadalmi nemekkel és szexualitással foglalkozó (ebbe beleértve a feminista, queer és transz tanulmányokat) kutatók hálózata. Két célja van: az egyik, hogy információt gyűjtsön össze az ún. “genderideológia” elleni hadjáratról, és a másik, hogy mozgósítson ez ellen a hadjárat ellen. Hálózatunk a tudományt és a tudományos programokat érő támadásokra koncentrál; küldetésünk, hogy jobban elmagyarázzuk és megvédjük a társadalmi nemek tanulmányait a felsőoktatásban és a tudományos kutatásokban, az ezeket a tanulmányokat ellehetetlenítő és elvitató törekvésektől, amelyek aláássák legitimitásukat.

  1. Információ megosztása kontinenseken, régiókon és országokon át: ahhoz, hogy naprakészek legyünk a különböző földrészeken és országokban történő, a társadalmi nemek tanulmányait érő támadásokkal kapcsolatban, szükségünk van egy nemzetközi hálózatra, ami begyűjti és megosztja az információt ezekről a kampányokról, és hozzáférhetővé teszi a témában frissen megjelent kutatásokat. Lesz olyan információ a témával kapcsolatban, ami a weboldalon is megjelenik egy szélesebb közönség számára.
  2. . A tanszékek és a diákok összekötése a gyors reagálás és mozgósítás érdekében: a hálózat legalább kétféle típusú akciót tervez: elsőként leveleket, petíciókat, vezércikkeket ír, és a sajtóvisszhang felhasználásával igyekszik rámutatni a támadások természetére és növelni azon érintett személyek és programok támogatottságát, amelyeket cenzúrával vagy megsemmisítéssel fenyegetnek. Másodszor, a hálózat tagjai jelentik majd a kapcsolatot a média számára, ahogy saját országuk vagy régiójuk érintett intézményei számára is.